Laatste nieuws

Klantenportaal

Referenties

Productiebedrijf in Antwerpen

 

Agaplan is de OpenERP-partner met referenties van productiebedrijven in Vlaanderen. Wij hebben in het verleden heel wat expertise opgedaan in deze niche en kunnen ons terecht expert noemen.

Een vooraanstaand lokaal bedrijf met een 30 tal medewerkers in de sector van de inlegzolen in Antwerpen is in januari 2011 volledig live gegaan. Het volledige productieproces, verkoop, aankoop en warehouse worden aangestuurd door OpenERP.

Agaplan heeft samen met de klant de bedrijfsprocessen aangepast en het volledige productieproces geconfigureerd zodat OpenERP de volledige aansturing automatisch doet vanuit de verkoopmodule (make to order). De MRP-scheduler zorgt ervoor dat alle grondstoffen tijdig aanwezig zijn.

Door deze specifieke Agaplan-brandingmodule van minder dan 2500 lijnen code te enten op de standaard Openerp zijn we erin geslaagd om een lijst van 5000 specifieke productfiches terug te brengen naar 300 recepten en een duizendtal producten, wat het onderhoud veel eenvoudiger heeft gemaakt.

Onze klant verkoopt in Europa, Azië en het Midden-Oosten aan multinationals, operating distributors, importeurs, grote schoenwinkelketens, groothandels, supermarkten. Zij produceren vooral private label en kunnen tot 100.000 paar per dag leveren.

 

Bandenspecialist

Onze klant is een belangrijke speler in de markt van de industriële banden met grote afzet bij de grote internationale bedrijven in de Antwerpse Haven. In deze zeer concurrentiele markt is het heel belangrijk dat de gebruikers steeds beschikken over de meest actuele informatie. Het gaat over logistieke processen met o.a. aankoop met lange leadtimes in het Verre Oosten. Een optimaal voorraadbeheer is dus van het grootste belang.

 

ICT Services bedrijf

Een ICT Services bedrijf heeft sedert 2 jaren al haar administratieve processen : beheer van klanten en leveranciers, personeelsbeheer, tijdsregistratie, projectbeheer en –opvolging, leads en opportunities management, offertes, verkopen, facturatie, support en ondersteuning na verkoop, aankopen en financiële administratie geautomatiseerd door ingebruikname van OpenERP. Een analytische boekhouding geeft een doorgedreven overzicht van zowel kosten als opbrengsten van ieder project, terwijl facturatie kan gebeuren zowel op basis van ‘fixed-price’ bestellingen als op basis van regieprestaties op basis van individuele timesheets. De helpdeskmodule registreert iedere oproep van klanten en linkt die oproep aan het contract. Bij het afsluiten van het incident wordt er automatisch een incidentrapport voor de klant ter beschikking gesteld op het support extranet en worden gepresteerde uren correct verrekend en gefactureerd op periodieke basis. Alleen deze laatste module vereenvoudigde het facturatie proces van enkele dagen tot minder dan een uur per maand.

Foto finishing labo

Een bedrijf actief in de verwerking van analoge filmrolletjes, heeft de afgelopen jaren zwaar geïnvesteerd in een nieuwe bedrijfsstrategie, om zich enerzijds volop te richten op digitale media en digitale printing in de meeste ruime zin van het woord en anderzijds een compleet ander business model, waarbij ICT een cruciale rol speelt. Voor iedere nieuwe B2B partner in dit business model wordt een Project gedefinieerd, dat qua kosten en opbrengsten nauwkeurig dient opgevolgd te worden en waarbij ook de kosten van de dienst na verkoop nauwgezet geëvalueerd dienen te blijven. Voor het volledige ‘Customer Relationship Management’, zowel pre- als aftersales, alsook projectbeheer, tijdsregistratie en analytische opbrengst en kostenbewaking wordt beroep gedaan op de volgende OpenERP modules : CRM en Projectbeheer.

Event organisatie bedrijf

Een bekende speler op het vlak van de organisatie van bedrijfsevenementen besliste in 2009 om zijn huidig administratie systeem, dat een eigen ontwikkeling was van eind de jaren 80 te vervangen door een ERP systeem. Belangrijk was een adressenbeheer systeem voor de meer dan 30.000 partners, een CRM systeem voor de opvolging van de opportuniteiten, een geautomatiseerde ‘workflow’ offerte, order, factuur en de opvolging van de betalingen. Hierbij ook aankopen en betalingen van leveranciersfacturen; De volgende OpenERP modules werden hiervoor ingezet : CRM, Verkoop, Aankoop en Financiële administratie.